Mi smo tim lekara, farmaceuta, psihologa i svih dobrih ljudi koji gaje ljubav prema biljkama i zdravim stilovima života. Negujemo konceptualni pristup u medicini koji nas vodi do tretiranja svakog organizma kao jedinstvenog. Da li znate da se veliki broj autoimunih bolesti i tumorskih oboljenja javlja kao posledica nelečenih infekcija u organizmu? Pa kako onda lečimo jedan problem? Kroz sistemsku podršku celom telu, a posebno kroz regeneraciju odbrambenih ćelija sa akcentom na NK ćelije. NK ćelije su prva linija odbrane od virusa i tumorskih ćelija.

Za određivanje pravilnog terapijskog modaliteta ključno je razumevanje nastanka zdravstvenog problema.  Ako imate neki simtom ili se ne osećate dobro, pozivamo vas da se vidimo na konsultaciji gde ćemo detaljnije razgovarati o zdravstvenom problemu i odrediti terapijski program.

Delo pravog vizionara koje traje preko 40 godina

Osnivač Todoxina, Prim. dr sci. med.Todor Jovanović,  posvetio je svoj dugogodišnji naučnoistraživački rad imunologiji i virusologiji. Dao je veliki doprinos razumevanju mnogih metaboličkih i imunoloških procesa u ljudskom organizmu mnogo pre nego što je svet počeo da se bavi ovim temama. Autor je više knjiga, članaka i studija iz oblasti medicinskih nauka i nekoliko praktičnih priručnika o ishrani i održavanju zdravlja.
Višedecenijski naučni rad na polju imunologije rezultirao je pronalaskom preparata Todoxin, koji je kroz svoju dugogodišnju primenu pokazao da je, kao dodatak ishrani zdravih i bolesnih, delotvoran u obnovi energetskog i imunološkog balansa ljudskog organizma.
Svoja naučna istraživanja sprovodio je na uglednim svetskim institutima, klinikama i labaratorijama i bio saradnik eminentnim svetskim naučnicima iz oblasti HIV/AIDS i kanceroznih oboljenja.

Ispitivanja delotvornosti preparata TODOXIN izvršena su u:

– Nacionalnom institutu za rak /National Cancer Institute/ Betezda, Vašington, SAD,
– Karolinškom institutu – Odsek za imunologiju /Karolinska Institutet – Department of Immunology/profesori Sven Briton i Mikael Jondal,
– Tehnical Service Laboratories, Misasaga – Ontario, Kanada,
– Saveznom institutu za ispitivanje životnih namirnica /Bundesanstalt fur Libensmitteluntersuchung in Graz/Grac, Austrija,
– Medicinskom fakultetu Univerziteta u Londonu– Odsek za virusologiju/ University College London Medical School- Department of Virology/ – prof.R.S. Teder.
– Kraljevska slobodna bolnica – Odeljenje za retroviruse (The Royal Free Hospital – Department of Retrovirology), London, prof. C. Loveday,
– Robert Koch Institut, Odsek za virusologiju, Berlin, prof. G. Pauli

U ovim ustanovama TODOXIN je prošao sve tri faze ispitivanja koje se zahtevaju za lekove ili pomoćna lekovita sredstva – higijenska, toksikološka i klinička ispitivanja.

Za sve je kriva jedna

Mapa imunog sistema i jedna vizija

Kao rezultat višedecenijskog rada Prim. dr sci. Todora Jovanović nastala je Mapa imunobiološkog sistema kao osnova za razumevanje imunoloških procesa u telu i prvi Todoxin proizvod, kao odgovor na potrebu za podsticanje ćelija koji su prirodne ubice virusa i tumorskih ćelija. Prvu potvrdu o učinkovitosti Todoxin je dobio na Karolinska Institutu u Stokholmu, 1989. god.

Naš organizam funkcionise kao jedan sasvršen sistem. U tom sistemu postoje odbrambene ćelije koje imaju centralnu ulogu u borbi protiv slobodnih radikala, virusa, bakterija, gljivica, tumorskih ćelija i svih drugih patogena. Centralno mesto na Mapi zauzimaju NK ćelije (eng. natural killer), ćelije prirodne ubice, posebna grupa limfocita koje imaju značajnu ulogu u primarnom imunološkom odgovoru. NK ćelije prepoznaju ćelije zaražene virusima i tumorske ćelije, vezuju se za njihovu ćelijsku membranu i ubijaju ih. NK ćelije sekretuju i citokine, kao što je interferon γ, što pojačava imunološki odgovor.

Pored NK ćelija, na Mapi imunobiološkog sistema čoveka, važno mesto zauzimaju i LAK ćelije– limfokinom aktivirane ćelije ubice, podvrsta NK ćelija. Pod određenim uslovima, LAK ćelije luče sve one materije – limfokine, citokine, interleukine, interferone i mnoge druge komunikacione materije – koje su neophodne za pravilno funkcionisanje imunokompetentnih ćelija i kompletnog imunskog sistema.

Detaljno o Mapi imunog sistema možete pogledati ovde.