Todoxin

Prodavnica

Autoimune bolesti

Koliko znamo o autoimunim bolestima?

U poslednjih nekoliko decenija beleži se dramatični porast autoimunih bolesti, tako da danas postoji blizu 100 različitih bolesti koje se kvalifikuju kao autoimune. Od njih boluje čak 5-7 % čitave svetske populacije, među kojima su najčešće žene u reproduktivnoj dobi.

Da li znamo zašto nastaju autoimune bolesti?

Smatra se da u osnovi bolesti leži nemogućnost humoralnog imunog sistema da napravi adekvatnu razliku između stranih antigena (virusa, bakterija, parazita, gljivica, tumorskih ćelija, toksina) i sopstvenih ćelija ili tkiva. Antitela koja se uobičajeno stvaraju sa ciljem eliminacije stranih materija počinju da oštećuju ćelije i tkiva u organizmu čoveka.

Dugo se za pojavu autoimunih bolesti okrivljivala genetika, ali danas znamo da spoljni uticaji imaju predominantnu ulogu u razvoju autoimunih bolesti. Virusne infekcije, bakterije, paraziti, gljivice, toksini, loša ishrana i permanentni stres najodgovorniji su za nastanak autoimunih bolesti. U našim crevima je smešten najveći deo imunog sistema, a povećana propustljivost creva igra značajnu ulogu u patofiziologiji autoimunih bolesti.

Koje su najčešće autoimune bolesti?

Neke autoimune bolesti dovode do oštećenja samo jednog organa:
1) dijabetes melitus tip 1 (oštećenje pankreasa),
2) Hašimoto tireoiditis (oštećenje štitaste žlezde),
3) autoimuni hepatitis (oštećenje jetre),
4) celijakija, Kronova bolest i ulcerozni kolitis (creva),
5) vitiligo (koža),

dok druge mogu zahvatiti ceo organizam – sistemske autoimune bolesti poput sistemskog lupusa, multiple skleroze, mijastenije gravis, reumatoidnog artritisa, sklerodermije, sarkoidoze…

Šta kaže zvanična medicina?

Većina sredstava konvencionalne medicine su usmerena na ublažavanje simptoma autoimunih bolesti i nijedno od tih sredstava ne daje trajno rešenje. Poseban problem u tretmanu autoimunih oboljenja predstavlja dugotrajna primena lekova iz grupe kortikosteroida, antimalarika i imunosupresiva (ciklosporini, metotreksat, imuran) koji neretko dovode do neželjenih dejstava: gojaznost, osteoporoza, dijabetes, visok krvni pritisak, toksični hepatitis, poremećaj sna, depresija…

Todoxin i autoimune bolesti

Često se susrećemo sa pitanjem da li ljudi koji boluju od autoimunih bolesti mogu koristiti Todoxin, ako se zna da je Todoxin nadaleko čuven po svom delovanju na jačanje imunog sistema. Pre nego što vam damo odgovor na ovo pitanje, pročitajte iskustva naših korisnika:

„ Spotakla me ova čudna bolest. Bolovi, otežano kretanje, gubitak snage, temperatura. I na sve to, duboka venska trmboza. Analgetici + sinkum + pronizon, i tako pune dve godine teške borbe protiv lupusa. A onda je došao Todoxin. Moj spas. Lupus i pronizon su sada moja prošlost. Ovo je već treća godina da sam dobro, bez tegoba i bez lekova. Hvala što postojite.“ – Marija Mladenović
„Dvadeset godina imam multiplu sklerozu ,a već 19 godina koristim Todoxin i odličan je. Todoxin preparati, redovnim korišćenjem stabilizuju imunitet i samim tim omogućavaju mi da se lakše izborim sa multiplom sklerozom, autoimunom bolešću. Todoxin olakšava i borbu sa virusima, jača organizam, mišiće. Uskoro mi je vreme da naručim novu “turu”. – Marijana Gavrilović Mandić

 „Imala sam jake bolove, bila sam ukočena i imala sam otoke. Dijagnoza je reumatoidni artritis.

Nakon godinu dana primene kliničkih lekova zadržan mi je lek metotreksat, citostatik, u dozi od 20 mg jednom nedeljno. Stvarao mi je velike mučnine, i nisam mogla da zamislim da u sledećih 20 godina koristim taj lek.

Rešila sam da se obratim dr Jovanoviću za savet. Od njega i njegove saradnice dobila sam preporuku o načinu ishrane i koje preparate Todoxin da koristim.

Nakon dve nedelje korišćenja sam imala fenomenalan prvi utisak. Pored svega, nisam više bila naduta u predelu stomaka.

Drugi, još bolji efekat terapije je da sam povratila menstrualni ciklus. Inače, prethodnih 10 meseci nisam imala i rečeno mi je da sam u menopauzi.

Rezultati su dobri, bolja krvna slika i gvožđe. Imam povremene bolove kad je promena vremena, ali mislim da će i to prestati.

Nemam dovoljno reči hvale za Todoxin. Prezadovoljna preporučenim. Uz Božju pomoć i pomoć doktora i njegovog tima želim svakom dobro. “ – Branka Stanković

Za razliku od konvencionalne medicine čiji se princip lečenja zasniva na ublažavanju simptoma, naš pristup je holistički i pored delovanja na polju stabilizacije imunog sistema, Todoxinov kompletan program deluje i na uravnoteženje funkcija digestivnog trakta, endokrinog sistema i nervnog sistema. Ako se vratimo na uzroke koji se najviše okrivljuju za nastanak autoimunih bolesti, jasno je zašto je ovakav pristup neophodan.

Šta podrazumeva Todoxinov kompletan program?

Todoxinov kompletan program podrazumeva istovremenu primenu više vrsta Todoxinovih proizvoda u obliku kapsula, sirupa, kaša i supozitorija koji se primenjuju minimum šest nedelja, a obično i duže. Dužina primene Todoxinovog kompletnog programa zavisi od vrste autoimune bolesti, intenziteta tegoba, dužine trajanja bolesti, starosti pacijenta, a najviše od stepena oštećenja ćelija.

Pored preporuke za korišćenje Todoxinovih proizvoda, svi naši korisnici dobijaju i jasne smernice za isključivanje namirnica iz ishrane koje stimulišu upalni proces u organizmu i doprinose progresiji autoimunih oboljenja.

Iako je jedan od glavnih ciljeva staviti bolest pod kontrolu tako da imunosupresivni lekovi više ne budu potrebni, u početku je neophodna paralelna primena Todoxinovih proizvoda i lekova konvencionalne medicine. Nijedan lek, posebno ako se dugo koristi, ne sme se ukidati naglo, bez konsultacije sa lekarom. Neophodno je strpljenje, istrajnost i disciplina uz pažljivo praćenje intenziteta tegoba i laboratorijskih parametara.

Kada bi lekari izašli iz zone komfora i pružili podršku svojim pacijentima u pronalaženju drugih, manje štetnih, vidova lečenja, preokret u terapiji autoimunih bolesti bio bi mnogo brži.