Todox svet knjiga

loghog mali

Sa ponosom predstavljamo još jedan Glas Prirode – kolekciju knjiga Prim. dr sci. Todora Jovanovica
koje su pomogle mnogima u promeni životnog stila i pronalasku puta ka boljem zdravlju.

Dobar lekar mora da zaboravi na sebe, da bi mislio samo na druge. Takav je bio naš Doktor. Svi koji su imali prilike da ga upoznaju pamte lekovitost njegovih reči, reči vere, nade i utehe.
U svom vizionarskom radu i primeni principa integrativne medicine kroz praksu, dr Todor Jovanović je sva svoja saznanja zapisao i sačuvao u svojim knjigama za dobrobit svih nas kojima je zdravlje na prvom mestu.
Život je kratak, delo je večno!

Pogledajte našu jedinstvenu kolekciju:

Nova Medicina

Drugačiji, sveobuhvatan pogled na najčešće bolesti današnjice, mehanizme njihovog nastanka i načine kako se prirodnim putem boriti protiv njih.

Knjiga posebno može biti korisna lekarima i studentima, kao i obolelima i članovima njihovih porodica. Iskustva obolelih kojima je knjiga upotpunjena svakako su najbolji vid psihološke podrške onima koji se sa bolešću trenutno bore.

1.500 rsd

Srbiji sa srećom

Pristup koji nudi ova knjiga obuhvata više pravaca, budući da ni bolest nije ograničena samo na jedan organ, već deluje na celog čoveka.

Ovde se ne govori samo o tome kako lečiti, već i kako sprečiti. Želja je bila da svako nađe barem nešto što će mu pomoći da se sačuva ili da se od bolesti izbavi.

Integrativna medicina? Zašto da ne! Spojiti klasičnu medicinu, tradicionalnu medicinu, samopomoć i ogromno iskustvo u radu sa

mnogim ljudima. Trka za novim i tuđim odbija čoveka od starog, proverenog i onog svog, predanjskog. Vratimo se pravoslavlju, svojoj veri i svojim korenima.

Preporučuju se prirodna sredstva, promena načina življenja i prelazak na hranu koja je prikladna ovdašnjem čoveku, recepti za preparate koji sami pravite i briga o zdravlju duše i duha.

1.000 rsd

Todoxin Uputstvo

Odličan priručnik za sve one koji se suočavaju sa bilo kojim oblikom tumorskog oboljenja. Saveti o ishrani i dopusnki recepti koji mogu biti od pomoći u borbi protiv tumorskih oboljenja.

350 rsd

Srbiji na zdravlje

Najprodavanija i najpopularnija knjiga koja je doživela najveći broj izdanja. Poslednje izdanje iz 2019. godine dopunjeno je novim poglavljima:

  1. Humani papilloma virusi (HPV i kondilomi) – iritiraju, izazivaju, nerviraju i plaše;
    2. Bolesti zavisnosti – narkomanija;
    3. Antioksidanti i njihov preventivni uticaj na nastanak karcinoma.

Pisana lako i razumljivo, u Doktorovom stilu, ova knjiga u ruci svakog čitaoca postaje lekovito efikasna, bolesnog isceljuje, a zdravog čini još zdravijim.

Praktični saveti i izvrsni recepti za jela i čajeve od autentičnih biljaka čitaocu pružaju šansu da i sam učestvuje u svom “kreativnom lečenju”, bez obzira da li boluje od astme, bolesti srca i krvnih sudova, multiple skleroze, alergija ili nekog drugog oboljenja.

1.500 rsd

Posni kuvar

Pored specijalnog poglavlja „Sedam dana pred post i posle posta“, knjiga „Posni kuvar“ nudi veliki izbor proverenih, tradicionalnih recepata za pripremu posne hrane, podeljenih u nekoliko poglavlja: Namazi, Predjela, Pite, Prelivi, sosovi i marinade, Salate, Čorbe i supe, Glavna jela i Testenine.

Posna hrana može da deluje predupređujuće, tako što sprečava nastanak oboljenja čiji je uzrok neodgovarajuća ishrana. Za neke bolesti, posna hrana može biti jedini celishodan način lečenja uzroka.

Post je dokazano delotvoran kod: prekomerne telesne težine, reumatskih oboljenja, degenerativnih oboljenja zglobova, povišenog krvnog pritiska, bolesti srca i krvnih sudova, povišenih vrednosti masnoća u krvi, alergija, dijabetesa tipa 2, kožnih bolesti i gihta.

Takođe je korist od posta sigurna i za obolele od raka, pošto se ćelije tumora hrane belančevinama životinjskog porekla. Niko ne kaže da post zamenjuje lečenje i da treba da se odreknemo stručne pomoći lekara. Ali, istina je da je ishrana u skladu se pravilima pravoslavnog posta svakome samo dobro donela!

550 rsd

Komplet knjiga

4 knjige: Nova medicina, Srbiji sa srećom, Srbiji na zdravlje, Posni kuvar kao osnovni paket priručnik za sve kojima je stalo do očuvanja i unapređenja telesnog i duhovnog zdravlja.

4.550 rsd