Todoxin

Obična prehlada je veoma rasprostranjena bolest, pa se smatra da je svaki čovek preboli 2 – 4 puta godišnje, deca i mladji češće nego stariji. Budući da im je inkubacija kratka i da su veoma infektivne, akutne respiratorne bolesti se šire eksplozivno, brže nego ijedna druga zarazna bolest. Kao i kod drugih virusnih bolesti disajnih puteva, i kod obične prehlade se mogu javiti bakterijske komplikacije, kao što su upala srednjeg uha, krajnika, sinusa, limfnih čvorova, grkljana, bronhija i pluća. Kada je virus gripa u pitanju, on može dati nešto težu kliničku sliku, može dospeti u krv i putem krvi u različite organe, npr. u srčani mišić, mozak i neke druge organe. Kako ni za običnu prehladu, ali ni za grip ne postoji specifično lečenje, najznačajnije je raditi na polju prevencije nastanka ovih oboljenja, a ukoliko do oboljenja ipak dođe, najznačajnije je sprečiti mogući nastanak bakterijskih superinfekcija. Simptomi bolesti se mogu tretirati ukoliko su izraženi i ometaju normalno funkcionisanje deteta ili čoveka. Stari narodi su bili mudri, pa su imali običaj da kažu, da prehlada ako se leči, traje sedam dana, a ako se ne leči, nedelju dana.

Obzirom da se ovi virusi prenose sićušnim Fligeovim kapljicama koje se izbacuju u vazduh i spoljnu sredinu kašljanjem i kijanjem, ali i tokom govora, smeha ili plača, značajno je izbegavati direktan kontakt sa drugim osobama. Pored toga što se raspršuju u vazduhu, ove kapljice se zadržavaju na koži ruku, te ne čudi što se infekcija najlakše širi među decom, tokom boravku u kolektivu. Deci je teško zabraniti bliski kontakt sa drugom decom, ali odraslima treba objasniti da izbegavaju nepotrebno svakodnevno rukovanje sa poznanicima, grljenje i ljubljenje sa prijateljima. Redovno pranje ruku i održavanje lične higijene, pravilan odabir namirnica u ishrani, dovoljno raznovrsnog voća i povrća, su svakako faktori koji doprinose prevenciji prehlade i gripa.

U podsticanju otpornosti organizma prema infekciji, prehladi i gripu od velike koristi je i primena dijetetskog suplementa TODoXIN br. 1, u obliku kaše, sirupa i kapsula. Aktivan uticaj TODoXIN-a br.1 ogleda se u regeneraciji i revitalizaciji imunokompetentnih ćelija, naročito NK i LAK ćelija koje su glavni nosioci odbrambenih funkcija organizma. Upravo zato je i moguće da se pomoću tačno određenih biljnih sastojaka TODoXIN br. 1 pomaže i kod oslabljenosti organizma usled umora, stresa, nesanice, kao i kod dugotrajnih bolesti ili postoperativnog oporavka. Potpuno prirodni, bez ikakvih dodataka, boja ili konzervansa, na bazi odabranih lekovitih biljaka i meda, pogodni su za primenu i u najmlađem uzrastu. Posebno se obradujem kada mi se obrate roditelji i oduševljeno kažu da njihova deca, zahvaljujući kontinuiranoj primeni TODoXIN preparata tokom 6 nedelja, ostaju zdrava čak i kada su sva druga deca u kolektivu bolesna.